25.02.2022   Gira KNX RF systeem creëert slimme automatisering in bestaande woningen

Gira KNX RF systeem creëert slimme automatisering in bestaande woningen


Met het aanbieden van het Gira KNX RF systeem maakt de Duitse fabrikant het mogelijk om bestaande woningen snel en eenvoudig van KNX-functies te voorzien. Zonder de bus-bekabeling, die gewoonlijk noodzakelijk is, kan men via dit systeem overal in huis geautomatiseerde functies creëren. Een slimme besturing van verlichting, jaloezieën of scènes ligt nu overal binnen handbereik.

De communicatie binnen het Gira KNX RF systeem werkt draadloos terwijl de installatie wordt opgebouwd via de bestaande 230V-installatie en inbouwelementen van het Gira System 3000. De belangrijke voordelen van dit KNX RF systeem zijn onder meer gegevensintegriteit, authenticatie en encryptie via de KNX Secure standaard. Door deze standaard is elke slimme woning tegen ongewenste toegang door derden te beveiligen.

Koppeling aan Gira X1

Om het systeem ook op wanden zonder stroomleiding toe te passen, kan men de KNX RF tastsensor gebruiken die op batterijen werkt. Voor de bediening is de KNX RF handzender beschikbaar. Ook kan de KNX RF installatie worden aangesloten op de server Gira X1. Hiermee automatiseert en visualiseert u het Smart Home systeem in de woning en is uiteindelijk ook bediening via de Gira Smart Home app mogelijk.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@gira.be, bellen met +32 0 474 534 041 of kijken op partner.gira.com/nlNL/systeme/knx-system/knx-produkte/knx-rf.html

Social share